Visie

Baby’s begrijpen op welke manier je tegen hen praat en ze voelen aan hoe er met hen wordt omgegaan en hoe ze worden aangeraakt.

Babymassage is een liefdevolle ontmoeting tussen ouder en baby. De baby wordt op basis van respect, liefde, ontspanning en rust benaderd en aangeraakt. 

Deze aanraking heeft een positieve invloed op de ziel, psyche en het lichaam van je baby. Het geeft je baby aandacht, liefde en een gevoel van vertrouwen.

Babymassage  kan een rustpunt zijn tussen ouder en baby, waarin  samenzijn, verbondenheid  en plezier met elkaar, centraal staat. 

Jouw aanraking via massage kan een gevoel van rust en eigenwaarde geven bij jou en je baby. Dan heb je geen woorden nodig om uit te drukken wat je voor je baby voelt, maar spreken je handen en je aandacht, het gevoel uit.

Waarom babymassage

De huid speelt een belangrijke rol bij het hechtingsproces tussen ouder en baby, de sociale en psychische ontwikkeling maar ook bij de ontwikkeling van lichamelijke functies en groei.

Babymassage komt tegemoet aan de essentiële behoefte van ieder mens om aangeraakt te worden op een liefdevolle manier. Door de massage krijgt je baby vertrouwen in de nieuwe omgeving.

De huid biedt  bescherming tegen de wereld om je heen en zorgt voor het contact hiermee. Baby’s weten niet waar hun eigen lijfje op houdt en de wereld om hen heen begint. Door massage help je je baby om zijn eigen lichaamsbesef en -grenzen te ervaren.

Effecten van babymassage

Door je baby te masseren stimuleer je de huid, spieren, de bloedsomloop en de organen. Hierdoor geef je je baby een behaaglijk gevoel van welbevinden

Massage kan spanningen uit het lijfje losmaken, waardoor er ruimte komt om emoties los te kunnen laten, die zijn opgedaan tijdens de zwangerschap, de bevalling of tijdens de eerste periode buiten de baarmoeder. Laat je baby tijdens deze momenten weten dat je er voor hem bent en dat hij zich veilig weet bij jou.

De effecten van babymassage zijn wederkerig, door je baby op een gerichte, liefdevolle manier aan te raken, geef je je baby een gevoel van welbevinden en ga je , als ouder, meer intuïtief aanvoelen, wat je baby nodig heeft.